Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

De Kerken van Kranenburg

Het graf van M. Reinders in Kranenburg De Kerken van Kranenburg is een publicatie van Pater M. Reinders OFM (OFM = Ordo Fratrum Minorum oftewel lid van de orde van Fransiscanen of Minnebroeders) uit 1971. Het verscheen in "Archief".

De Kerken van Kranenburg (0,38 Mb)

Pater M. Reinders werd in 1895 geboren werd op De Stroet in Harreveld. Hij overleed in 1980 in het Minderbroederklooster op de Kranenburg bij Vorden.
Pater Reinders, had de bijnaam ‘den Strotenpaoter’ en was een markante persoonlijkheid. Hij schreef diverse historische artikelen over de geschiedenis van de streek en publiceerde markante dialectverhalen, die door de Dialectkring Achterhook en Liemers gebundeld werden in ‘Het dagboek van Noach’ (bron: Streekgids.nl, 02/11/2005 editie Oost Gelre)

Het graf van M. Reinders in KranenburgDe publicatie is nog tegen geringe kosten in gestencilde vorm te verkrijgen in het Museum voor Heiligenbeelden (De Antoniuskerk) in Kranenburg.
De informatie in deze publicatie is van grote waarde bij de beeldvorming van het verleden van Kranenburg en de familie die op het gelijknamige erf leefde. Ik vond het boekje dermate interessant dat ik hem speciaal voor deze website heb overgetypt en gedigitaliseerd.

De kerk op de Kranenburg Ik ben me er wel van bewust dat door deze gratis mogelijkheid tot downloaden de Antoniuskerk (i.c. Stichting VVK) wellicht inkomsten misloopt. Ook al zijn deze waarschijnlijk marginaal, ik wil u toch oproepen om -als u de publicatie download- een kleine donatie te schenken aan de Stichting:
Dit kan op bankrekeningnummer 5025.01.928 van Stichting VKK te Kranenburg/Vorden.

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 · Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 · Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 · Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 · 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 · In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 · Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

© Jan Klein Kranenburg 2007