Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Foto's van de omgeving van Kranenburg

Door het klikken op de foto's keer je terug naar de bovenkant van deze pagina.


  Dorpsgezicht van Kranenburg
Kranenburg gezien vanaf het spoor, komende vanaf de Bergkappeweg.


  Huize Wientjesvoort
Huize Wientjesvoort tussen Vorden en Kranenburg.


  Basisschool De Kraanvogel
Basisschool De Kraanvogel, genoemd naar de naamgever van het dorp. Ook op de vlag staat een kraanvogel afgebeeld.


  Boerderij Het Elshof - voorkant
Het Elshof, voorzijde (vanaf het spoor Zutphen - Winterswijk). Het Elshof staat op de plek waar vroeger de Kranenburg en de Pastorij gestaan hebben.


  Boerderij Het Elshof - achterkant
Het Elshof van de achterzijde met op de achtergrond de kerk van Kranenburg.


  Boerderij De Voskuil
Boerderij Voskuil. Deze boerderij aan de Schuttestraat, nabij 't Hissink, is hoogstwaarschijnlijk de boerderij waar het geslacht Voskuil vandaan komt. Hendrik Voskoel, die hier rond 1650 geboren moet zijn, is eigenlijk de stamvader van het geslacht Klein Kranenburg. Dat de huidige Klein Kranenburgs geen Voskuil heten, komt doordat de kleinzoon van Hendrik, Marten Voskuil, trouwde met Gerritjen Klein Kranenbarg. Doordat hij intrek nam in de gelijknamige boerderij nam hij ook deze naam aan.


  Het Onstein
Het Onstein. Dit landhuis, voortkomend uit de boerderij "Onstedeynck" wordt al in 1494 genoemd, destijds met Peter Onstedynck als eigenaar. Tegenwoordig wordt het bewoond en is het niet vrij toegankelijk. Afstammelingen van de familie Onsteinck/Onstenck en Klein Onsteinck komen voor in de stamboom, doordat Jan Wanders Onstenck (geboren 29 januari 1671) huwde met Geertje Hendriksen Kranenborg.


  Parochie H. Antonius van Padua
Oude ansichtkaart van de kerk en het klooster op de Kranenburg. Exacte jaar niet bekend. Bron: Katholiek Documentatie Centrum, Nijmegen


  Boerderij bij kasteel de Wildenborch
Deze foto geeft een indruk van hoe het boerenleven er rond 1920 in Vorden heeft uitgezien. Bron: Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Zeist.


  Begraafplaats
Zicht op de kerktoren vanaf de ingang van de begraafplaats in Kranenburg.


  Schoolmeesterswoning
De Schoolmeesterswoning door architect Pierre Cuypers staat naast de kerk in Kranenburg


  Toren van de Antoniuskerk in Kranenburg
De toren van de Antoniuskerk in Kranenburg van dichtbij


  Antoniuskerk in Kranenburg
De Antoniuskerk in Kranenburg (Architect: Pierre Cuypers)


  Antoniuskerk zijaanzicht
Een zijaanzicht van de Antoniuskerk in Kranenburg


  De Reuzeneik bij Vorden
De Reuzeneik bij Vorden, vlak bij de Schuttestraat waaraan de boerderij De Voskuil ligt.

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

Jan Klein Kranenburg 2007