Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Inleiding historie

Uitsnede kadastrale kaartDit deel van de website beschrijft de historie van zowel de naam (Klein) Kranenburg als het dorp Kranenburg. Het probeert een antwoord te vinden op vragen als "Waar komt de naam "Kranenburg" vandaan?" en "Waarom zie je zowel de schrijfwijze Kranenburg als Kranenbarg voorkomen?". De historie is ingedeeld in verschillende hoofdstukken, maar doordat onderaan elk hoofdstuk een link is opgenomen naar het volgende hoofdstuk is het als één geheel te lezen. Voor bronvermeldingen verwijs ik je door naar de pagina bronnen.
Er zijn een aantal belangrijke vragen die met behulp van de huidige bronnen niet beantwoord kunnen worden. Een van de meest prangende is waar het erve "Klein Kranenburg" vroeger gelegen heeft."
Denkt u antwoord te hebben op deze vraag, of één van de andere vragen ga dan naar de pagina hulp gevraagd.
Ga naar de historie...

Je kunt ook de gehele historie als één document printen.

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 · Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 · Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 · Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 · 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 · In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 · Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

© Jan Klein Kranenburg 2007