Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Links - Genealogie Algemeen

CBG
 Centraal Bureau voor Genealogie
Familienaam.nl
 Geografische verspreiding van familienamen
Geneaknowhow.net
 
Genealogie.nl
 
Genealogiepagina
 
Meertens Instituut
 Nederlandse Familienamen Databank
Familysearch
 Databank van de Mormonen
NGV
 Nederlandse Genealogische Vereniging
Stamboom Koninklijk Huis
 Flash-animatie
Stamboom-surfpagina
 
Voorouders.net
 
Genealogie Online
 
OTGB
 Oostgelders Tijdschrift Genealogie & Boerderijonderzoek. Pas op, want sommige virusscanners melden dat deze website malware verspreid. Verder hanteert de Stichting commerciele tarieven voor o.m. transcripties die elders gratis verkrijgbaar zijn.
www.voorouders.net
 Benaming van verwantschappen
www.voorouders.net
 Benaming van voorouders
Genlias
 Genlias is het gezamenlijke product van regionale historische centra en archiefdiensten. De informatie is afkomstig uit de registers van de burgerlijke stand (TIP!)

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

Jan Klein Kranenburg 2007