Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Inleiding op de stamboom

StamboomDe stamboom bevat het resultaat van speurwerk van enkele familieleden aangevuld met speurwerk wat ik zelf op internet gedaan heb. Doorgaans is het doel van een stamboom om de stamreeksen, kwartierstaten en parentelen uit te zoeken. Ik vind het zelf echter ook interessant om verwantschappen van in leven zijnde Klein Kranenburgs /-bargs uit te zoeken. Met internet kom je een heel eind, maar ik kan alle hulp van bezoekers van deze website goed gebruiken!
Ben jij zelf een (Klein) Kranenburg /-barg of -berg en weet je dat je voorouders uit de omgeving van Vorden komen, dan stel ik het erg op prijs als je zoveel mogelijk gegegevens over jezelf, je familie en je voorouders aan mij doorgeeft

Het publiceren van gegevens over in leven zijnde personen kan niet zomaar. De Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) stelt hier regels voor op. Begrijpelijk ook, want door het koppelen van allerlei bronnen op bijvoorbeeld internet is soms heel veel persoonlijke informatie te vinden. Om die reden heb ik de stamboom gesplitst in een stamboom met alleen overleden personen (openbaar) en een stamboom met naast alle overleden personen ook zo veel mogelijk in leven zijnde Klein Kranenburgs en hun naasten. Deze laatste stamboom is alleen toegankelijk met een wachtwoord. Je kunt een wachtwoord aanvragen als je je verwantschap tot de Klein Kranenburg-stamboom kunt aangeven. Zonder wachtwoord kun je wel de complete namenlijst raadplegen.

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

Jan Klein Kranenburg 2007